Old 06-17-2009, 01:31 AM   #31 (permalink)

Bank: 115,474.26
Total Points: 137,854.26
Rep Power: 4490546 Nwashigi is a legendNwashigi is a legendNwashigi is a legendNwashigi is a legendNwashigi is a legendNwashigi is a legendNwashigi is a legendNwashigi is a legendNwashigi is a legendNwashigi is a legendNwashigi is a legend

Originally Posted by shakara View Post
Alahaji bu onye awusa
zuta gworo nyetu mbakwe
mbakwe enyetu umu ya....
yeah u right then mbakwe gave to his wife!
hmmm, nowadays rat wan be cat, how can u be an Igwe when u no be Nwafor? soon e go be fulani pple wey go say dey be igwe…
Learn simple Igbo
http://www.igbofocus.co.uk/html/learn_igbo.html
Nwashigi is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2009, 01:38 AM   #32 (permalink)

Rep Power: 4490546 Nwashigi is a legendNwashigi is a legendNwashigi is a legendNwashigi is a legendNwashigi is a legendNwashigi is a legendNwashigi is a legendNwashigi is a legendNwashigi is a legendNwashigi is a legendNwashigi is a legend

Originally Posted by Nappy Chick View Post
Ofu nwanyi nwere ofu nwata nta
ochufu ya n'ulo, o si ya batakwana
n'ihi na omaghi bu abu

Ehn?!
I bu abu?!
Isi gini?!!
I bu abu?!
Nani ofu nwa gi?
I bu abu?!
Ichufu ya?
I bu abu?!
Alright! I bu abu! Alright okay!!

I can't remember the other one.
It went:
Onye ga luru gi?
St. Peter.
Gini k'onyere gi? Chewing gum!
Ebe k'a ometulu gi?
N'ubulum (I don't know what ubulu means but I can guess )
how abt saint one, saint 2, saint peter bu onye amuma, nwoke .....(ogbado. HELP!!!!!)

uburu is brain btw...

oh i remember the maagi song

oh maagi! (Oh maagi, oh maagi)
maagi otu a ka i di?
maagi otu a ka i di n'ofe?
maagi na-eme ike sam -sam- sam?

hmmm, nowadays rat wan be cat, how can u be an Igwe when u no be Nwafor? soon e go be fulani pple wey go say dey be igwe…
Learn simple Igbo
Old 06-17-2009, 01:45 AM   #33 (permalink)

St peter bu onye omuma
nwoke ahu egburu egbu
ebe ha gidere ya
tipu ya uwe ya
were okwute lugbo ya
ona eti
Baggy, baggy, baggy
are u ready (oh yes)
if ur ready take a pencil
write ur number
the same quality comma
5, 10, 15, 20, 25, 30......
daaang u r good!

how abt

onye o na-ewe (ya webe)
onye o na-aso (ya suwa)
2X

Akpukpu ukwu m (1st lady)
Ichafu isi m ( satin o)
ife m yi n'aru (jakad o)
ihe m gba n'aka (merit watch)
Ekene diri (somebody)
onye na-egoro m (ncha na ude)
si m were (saba aru)
ka m we n'adi (ocha)
i paa m iyo! (3X)
I pata agwam (iyorogodo)

dats my fav song dats y i never 4got it
Learn simple Igbo
Old 06-17-2009, 01:49 AM   #34 (permalink)

ok, dat st peter song is hot sha

shakara i wanna edit it a lirru...this is how we sang ours

saint one, saint two
saint peter bu onye amuma
nwoke ahu egburu egbu
ebe ha jidere ya
yipu ya uwe ya
were okute kugbuo ya
o na-eti ngbo ngbo
are u ready?
o yes!
r u ready?
o yes!
if u r ready, take ur number, the same quantity

i miss childhood sha
Learn simple Igbo
Old 06-17-2009, 01:55 AM   #35 (permalink)

I kerelem, I kerelem enweghim time
anam aga akwukwo na insert school
M'pam wu doctor, M'mam wu loya.
Dim ikem, ona e shake?
ehh, nwunyem, ona a-bouncu!
buhahhaaaaa....u r so raaaz who is tlkin sef...lmao and dem u be steppin to it too we use "i dont kia" in "enweghem time" lmao!!!!!

how abt...

"o maka n'ukwu adirom" song? i dnt rememebr how it went but theres a dance to it like someone dats limps. mehn

obi kerere nke,
obi gbara aji n'ukwu
obi nwoke ndi ami
obi!
Learn simple Igbo
Old 06-17-2009, 01:59 AM   #36 (permalink)

Originally Posted by Nappy Chick View Post
Shakara and Festac Man are Anioma and that's the best kind there is

Ana'm aga fe n'uzo nwa nwoke le'm anya kweri isi (2ce)
Osi'm "Hey you girl, bia kere bia kere"
M'si ya "Hey you boy, don't waste my time"
Onye'm chin-chin baba, ka'm ta, ka'm kwere
M'nye ya, cigarette, k'odo ka o kwere..

Do ro do ndo ndo ndo, do kwa efe gi

One two three four, say whose by the side-u-way, say whose by the side-u-way!!

Not for kids abeg!!
ahhhhhhhhhhhhhhhhhh

sekusa sideways, sekusa sideway anwuolamoooooooooo hold up! i gotta sing this wait wait wow! where in da world???!!!!!
Learn simple Igbo
Old 06-17-2009, 02:06 AM   #37 (permalink)

A na m agafe n'uzo nwa nwwwoke lere m anya kwe n'isi (2x)
o si m chi-chi baby, biakene k'anyi kwurie
M si ya hey u boy, dont waste my time
onye m chin chin gum ka m ta. ka m nkwere
M nye ya cigareti ka o nuo ka o kwere
mgbororo mgbo mgbo mgbo mgbo sekakwa efe gi!
mgbororo mgbo mgbo mgbo mgbo dokakwa efe gi

1..2..3..4 Sekusa, sidewayz, sekusa sideways KIMON!

and then u grab ya dress or sskirt and rotate while tear ya cloth using the washin motion i love it!!!!!! chai chai chai fun fun times mehn

Learn simple Igbo
Old 06-17-2009, 02:08 AM   #38 (permalink)

Bank: 4,963,214.87
Total Points: 4,998,954.32
Rep Power: 1932718 Hawtie is a legendHawtie is a legendHawtie is a legendHawtie is a legendHawtie is a legendHawtie is a legendHawtie is a legendHawtie is a legendHawtie is a legendHawtie is a legendHawtie is a legend

Originally Posted by Nwashigi View Post
daaang u r good!

how abt

onye o na-ewe (ya webe)
onye o na-aso (ya suwa)
2X

Akpukpu ukwu m (1st lady)
Ichafu isi m ( satin o)
ife m yi n'aru (jakad o)
ihe m gba n'aka (merit watch)
Ekene diri (somebody)
onye na-egoro m (ncha na ude)
si m were (saba aru)
ka m we n'adi (ocha)
i paa m iyo! (3X)
I pata agwam (iyorogodo)

dats my fav song dats y i never 4got it
Niceeee!!! Has a certain sauciness to it
Hawtie is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2009, 02:19 AM   #39 (permalink)

Originally Posted by Hawtie View Post
Niceeee!!! Has a certain sauciness to it
where have u been? i gotta run. brb....
Learn simple Igbo
Old 06-17-2009, 02:22 AM   #40 (permalink)
BABA iBEJI

Bank: 423,294.65
Total Points: 488,487.45
Rep Power: 21474875 specialk is a legendspecialk is a legendspecialk is a legendspecialk is a legendspecialk is a legendspecialk is a legendspecialk is a legendspecialk is a legendspecialk is a legendspecialk is a legendspecialk is a legend

oyinbo pepper....
if e if e pepper
chukwu chukwu pepper
u go marry moi moi

A

R

E

E

R
specialk is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2009, 04:55 AM   #41 (permalink)
FDR

Bank: 5,925,285,654.28
Total Points: 5,925,308,789.28
Rep Power: 21474864 FDR is a legendFDR is a legendFDR is a legendFDR is a legendFDR is a legendFDR is a legendFDR is a legendFDR is a legendFDR is a legendFDR is a legendFDR is a legend
Talking

We used to sing this when I went to Port Harcourt.

The girls would start:

O bu gini ne jide ara
O bu brezi
O bu brezi, O
O bu brezi ne jide ara
ko hari da
Dowa'm n'ara
Dowa'm n'ara.

[drums] kpo kpo ti kpo

And the fellas would respond:

O bu gini ne jide amu
O bu pant
O bu pant, O
O bu pant ne jide amu
ko hari da
Dowa'm n'amu
Dowa'm n'amu.

[drums] kpo kpo ti kpo

--------------------------------

Or there was the other one (from "Things Fall Apart," I think)

Onye o wula a kpala agwu odudu,
ma o di ndu
ma o nwurawu

..repeat.
Old 06-17-2009, 05:03 AM   #42 (permalink)

Bank: 479.25
Total Points: 412,197.13
Rep Power: 21474887 laco is a legendlaco is a legendlaco is a legendlaco is a legendlaco is a legendlaco is a legendlaco is a legendlaco is a legendlaco is a legendlaco is a legendlaco is a legend

Sweet! Chew Gum!
ga nabata umu agbobia
Na bed Anthony (or Na bed Laco )
Old 06-17-2009, 06:24 AM   #43 (permalink)

Bank: 31,465,884.13
Total Points: 31,504,884.13
Rep Power: 21474874 Wendydoks is a legendWendydoks is a legendWendydoks is a legendWendydoks is a legendWendydoks is a legendWendydoks is a legendWendydoks is a legendWendydoks is a legendWendydoks is a legendWendydoks is a legendWendydoks is a legend

Originally Posted by FDR View Post
We used to sing this when I went to Port Harcourt.

The girls would start:

O bu gini ne jide ara
O bu brezi
O bu brezi, O
O bu brezi ne jide ara
ko hari da
Dowa'm n'ara
Dowa'm n'ara.

[drums] kpo kpo ti kpo

And the fellas would respond:

O bu gini ne jide amu
O bu pant
O bu pant, O
O bu pant ne jide amu
ko hari da
Dowa'm n'amu
Dowa'm n'amu.

[drums] kpo kpo ti kpo

\t.
anwuolamo buhahahaaa.......

Old 06-17-2009, 06:25 AM   #44 (permalink)

Bank: 31,465,884.13
Total Points: 31,504,884.13
Rep Power: 21474874 Wendydoks is a legendWendydoks is a legendWendydoks is a legendWendydoks is a legendWendydoks is a legendWendydoks is a legendWendydoks is a legendWendydoks is a legendWendydoks is a legendWendydoks is a legendWendydoks is a legend

Originally Posted by laco View Post
Sweet! Chew Gum!
ga nabata umu agbobia
Na bed Anthony (or Na bed Laco )
ookpo sweeti na chewingum ....i remember dat song

Old 06-17-2009, 06:55 AM   #45 (permalink)
ROTY

Bank: 3,354,505,529.37
Total Points: 3,354,594,859.81
Rep Power: 21474870 shakara is a legendshakara is a legendshakara is a legendshakara is a legendshakara is a legendshakara is a legendshakara is a legendshakara is a legendshakara is a legendshakara is a legendshakara is a legend

metuu, metu, metu,
nwwanne'm metu aka n'ike
n'iga ahu nshi kporonku!

kele, kele, keleee
nwannem kene chineke
n'obu papa onyeoma!

THEN THEY CAME for the trade unionists,
and I didn't speak up because I wasn't a trade unionist.

THEN THEY CAME for the Jews,
and I didn't speak up because I wasn't a Jew.

THEN THEY CAME for me
and by that time no one was left to speak up."
shakara is offline   Reply With Quote